• Julekoncert med Marie Carmen Koppel

    Julekoncert med Marie Carmen Koppel

    En koncert med nerve og intensitet og en række store julehits fra den amerikanske sangtradition. Torsdag 20 december.
  • 1

Foredrag om designeren Just Andersen

Starter Oktober 11, 19:00
Kategorier: Foredrag
Hits: 286

Just Anderssen er født på Grønland og levede de første ti år af sit liv på Diskoøen, begge hans forældre var danske. Just Andersen var en genert dreng, som havde det svært socialt. Det var først da han møder Mogens Ballin, at Just finder ro i sit arbejde. Just Andersens mesterværk var, da han fik opgaven at tegne og udføre altret til den katolske kirke, Sakraments Kirken, Nørrebro i København.  I Mogens Ballins testamente stod det, at det var Just Andesen som skulle udføre arbejdet. Da mesterværkeret var afleveret i 1917, startede Just Andersen og hans første hustru virksomheden Just Andersen.

De  designede hverdagsbrugskunst til den brede befolkning og producerede det i forskellige slags metaller – bl.a. guld, sølv, bronze, kobber, let bronze, tin og diskometal, en legering som Just selv opfandt og blev opkaldt efter sin fødeø. Justs mission var at sælge produkterne til priser, så alle kunne erhverve dem – og det gjorde de.

Foredragsholder Poul Erik Bermann, formand og stifter af Just Andersen Selskabet af 13. juli 2012, tager genstande med, og ligeledes opfordres du til at tage dine egne Just Andersen ting med og få dem bedømt.

Der er pause med kaffe og kage.


Læs mere om Just Andersen på Just Andersens Selskabets hjemmeside HER

Foredraget er gratis, men du skal melde dig til på Place2book.com HER.


Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Du samtykker til vores cookies, hvis du fortsætter med at anvende vores hjemmeside.
Mere information Ok