Foredrag om designeren Just Andersen

Starter Oktober 11, 19:00
Kategorier: Foredrag
Hits: 189

Just Anderssen er født på Grønland og levede de første ti år af sit liv på Diskoøen, begge hans forældre var danske. Just Andersen var en genert dreng, som havde det svært socialt. Det var først da han møder Mogens Ballin, at Just finder ro i sit arbejde. Just Andersens mesterværk var, da han fik opgaven at tegne og udføre altret til den katolske kirke, Sakraments Kirken, Nørrebro i København.  I Mogens Ballins testamente stod det, at det var Just Andesen som skulle udføre arbejdet. Da mesterværkeret var afleveret i 1917, startede Just Andersen og hans første hustru virksomheden Just Andersen.

De  designede hverdagsbrugskunst til den brede befolkning og producerede det i forskellige slags metaller – bl.a. guld, sølv, bronze, kobber, let bronze, tin og diskometal, en legering som Just selv opfandt og blev opkaldt efter sin fødeø. Justs mission var at sælge produkterne til priser, så alle kunne erhverve dem – og det gjorde de.

Foredragsholder Poul Erik Bermann, formand og stifter af Just Andersen Selskabet af 13. juli 2012, tager genstande med, og ligeledes opfordres du til at tage dine egne Just Andersen ting med og få dem bedømt.

Der er pause med kaffe og kage.


Læs mere om Just Andersen på Just Andersens Selskabets hjemmeside HER

Foredraget er gratis, men du skal melde dig til på Place2book.com HER.