• Foredrag om dem der falder ud

    Foredrag om dem der falder ud

    Aydin Soei taler om anti-skolekultur hos drenge, folkeskolen ikke kan rumme. Er det skolen, eller børnene den er gal med ? Mandag 27. november kl. 19.
  • 1

Krop, sjæl og familie i eksil

Starter November 20, 15:30
Kategorier: Foredrag, Kulturmøde
Hits: 976

Professor Morten Sodemann fra Indvandrermedicinsk klinik i Odense holder et foredrag om udfordringerne for de børn og unge, der både har særlige behov (f.eks. indlæringsvanskeligheder, udviklingsforstyrrelser, kommunikationsvanskeligheder mm.) og som har en etnisk minoritetsbaggrund.

"Krop, sjæl og familie i eksil. Erfaringer fra Indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital."

Der er mange oplagte udfordringer ved at være flygtning. Sprog- og kulturbarrierer kender de fleste til, men det kan være både en kunst og en kamp at holde sammen på en familie under så besværlige forhold. Ofte er familien splittet op, spredt over Europa eller andre kontinenter og de enkelte familiemedlemmer har kriser på vidt forskellige tidspunkter og af meget varierende årsager. Normale familiestrukturer og beslutningsprocesser brydes og nye, uprøvede, opstår i stedet.

Børn og unge bliver hurtigt gode til sprog og kan navigere mellem de offentlige institutioner. Det giver forskydninger i familiestrukturen som giver nye udfordringer for både forældre og børn. Hvis én eller begge forældre har krigstraumer med følger kan børnene blive påvirkede af det og overtage de voksnes reaktionsmønstre, angst og stress og det påvirker både deres helbred og skolelivet.

Netværk af Dobbeltminoriteter er et netværk af foreninger (Dansk Flygtningehjælp, Amnesty International, Dansk Handicapforbund m.fl.) i Aalborg Kommune, aftholder dette arrangement om børn og unge i anledning af FN s Internationale Børnedag.

Mødet er gratis og åbent for alle. Dørene åbnes kl. 15.