Danmark en god mand

Starter Maj 21, 17:00
Kategorier: Foredrag
Hits: 150


"Nazistisk Liga hjælper tyskere ud af Danmark" kunne man læse i Politiken i november 1947. Manden bag overskriften var en tidligere officer i den tyske værnemagt Günter Toepke. I Danmark havde han først været de danske myndigheder behjælpelig med at skaffe tyske flygtninge ud af bl.a. Oksbøllejren, men under dette arbejde havde han misbrugt sin stilling til at skaffe nazistiske videnskabsmænd ud af Det Tredje Rige og til eksil i Argentina. 
Så røg han i fængsel, men kun kort tid, fordi Forsvarets Efterretningstjeneste fik brug for ham. Toepkes historie vil føre os gennem Anden Verdenskrig over Stalingrad til generalstaben i Silkeborg og ind i Den Kolde Krig.

Arr. Folkeuniversitetet - Oprindelig dato: 7. maj.
Pris: 125,- Læs mere og tilmeld dig på Folekuniversitetets hjemmeside HER

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Du samtykker til vores cookies, hvis du fortsætter med at anvende vores hjemmeside.
Mere information Ok